Biciklisticka utrka dukat fit jarun

Da je biciklizam jedan od omiljenih načina rekreacije mnogih Zagrepčana, dokazalo je više stotina  velikih i malih biciklista, koji su se unatoč kišnom vremenu na Jarunu natjecali u šestoj biciklističkoj utrci Dukat fit i Dukatino utrkama za djecu.

Događanje je započelo trima Dukatino utrkama za djecu u kojima su oni najmlađi od 3 do 5 godina snage odmjerili na stazi dugoj 200 metara, dok su djeca od 6 do 8, odnosno od 9 do 12 godina biciklirali 1,2 kilometra. Odrasli natjecatelji u kategoriji građani vozili su jedan krug dužine 7,2 kilometra, dok su oni u kategoriji sportaši vozili dva kruga oko jezera ukupne dužine 14 kilometara. Najbržim natjecateljicama i natjecateljima dodijeljene su nagrade Dukata i sportskog sponzora Decathlona. Utrci su se pridružili i zaposlenici Dukata – članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, koji godišnje organiziraju i sudjeluju na 10-ak biciklističkih vožnji i utrka promičući time biciklizam kao zdrav i ekološki prihvatljiv način rekreacije.

„Zadovoljstvo nam je što utrka iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. Na ovaj način zajednički podižemo svijest o važnosti redovite rekreacije te biciklu kao ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu. Zdravim navikama uči se odmalena pa nas posebno veseli veliki odaziv djece koja uživaju u bicikliranju“, kazala je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica Korporativnih komunikacija Dukata.

Nakon utrka natjecatelji su imali priliku osvježiti se proizvodima obogaćenim proteinima iz linije Dukat Fit, koji su posebno pogodni za konzumaciju nakon fizičke aktivnosti. Najmanji ljubitelji bicikla uživali su u Dukatino proizvodima i igri u Dukatino kutku s veselim Dukatinom.

Biciklistička utrka Dukat Fit tradicionalno se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.