Nova generacija mliječnih proizvoda bogatih proteinima
Mobilne aplikacije uz koje je lako biti fit

Vrijeme je da vaši nabildani palci posluže vašem zdravlju. Kako se ne bi mučili kilometarskim skrolanjem u potrazi za najboljim fitnes aplikacijama, mi smo prljavi posao obavili za vas. Trčali smo, pratili spavanje i unos kalorija, izveli smo (pokušali) sarvangasanu!

Donosimo popis vaših novih najboljih digitalnih prijatelja.

Za one s malo vremena

The Johnson & Johnson Official 7-Minute Workout 


Ova aplikacija pomoći će vam da ugurate tjelovježbu u raspored, ali i stražnjicu u one nove hlače. Prilagođena je svima, u kakvoj god kondiciji bili. Sučelje je atraktivno, jednostavno i pregledno, a jedino što će vam biti potrebno u sedmominutnoj tjelovježbi jest stolica. Primjeri vježbi koje ćete odraditi: skokovi, sklekovi, zamišljena stolica, trčanje na mjestu, plank, triceps propadanja... Najjednostavnije i najefikasnije vježbe na jednom mjestu, savršeno raspoređene za maksimalni učinak.

Za nadobudne

Sworkit

Sworkit je u kratkom vremenu osvojio tržište fitnes mobilnih aplikacija, a Gizmondo ga je proglasio jednim od najboljih novih programa. Najsličniji je trenutno popularnim kružnim treninzima, dizajnirala ga je i kreirala Ryan Hanna, bivša časnica američke vojske, a iTunes profil aplikacije zatrpan je zvjezdicama i pozitivnim komentarima. Sworkit će vam složiti trening koji možete obaviti bilo gdje, bez dodatne opreme. Možete birati treninge u trajanju od 5 do 60 min, kao i dijelove tijela na kojima želite raditi. Na izboru imate 170 vježbi koje će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Američki znanstvenici potvrdili su kako je Sworkit jedina aplikacija s programom koji zadovoljava standarde Američkog fakulteta sportske medicine.

Za one koji misle da je trčanje dosadno

Zombies, Run! 

Ako ste mislili da je Pokemon Go igrica koja je najviše učinila za zdravlje mladih, niste se još susreli s aplikacijom Zombies, Run!. Ovaj miks igre i aplikacije može se svesti na moto „trči kao da te nešto progoni“. Sve što vam treba su slušalice i aplikacija. Ona vas postavlja u ulogu lika Runner 5, koji se našao u apokaliptičnom svijetu usred najezde zombija. Narator vas navodi preko slušalica, a razvoj priče, misije i brzina zombija koji vas love prilagođeni su tempu, intenzitetu i vremenu koje biste morali istrčati u klasičnom treningu. Narator će vas upozoriti da zombiji iskaču iz grma ili vam se približavaju te će vam reći koliko morate ubrzati kako biste im pobjegli. Priča je toliko uzbudljiva da smo čak i prije spavanja palili aplikaciju kako bismo pratili razvoj događaja!

Za jogu

Daily Yoga

Dragi jogiji, ova aplikacija će vas rastegnuti kao što vi do kraja mjeseca rastegnete svoju plaću. Vježbe ćete izvesti u maksimalno 30 minuta, a na izbor imate čak 50 programa raspoređenih po dijelovima tijela i intenzitetu. Uključuje glazbenu podlogu te je „gemificirana“, što znači da skupljate bodove i možete pratiti napredak svojih prijatelja.

Za opuštanje

Headspace

Ova blockbuster aplikacija ima toliko vjernih sljedbenika da je stvorila pravi mali univerzum na društvenim mrežama. Pokrenuo ju je budistički redovnik s diplomom cirkuskih umjetnosti Andy Puddicombe, čija predavanja možete gledati i na popularnim TED Talkovima. Program je podijeljen po razinama te vas uvodi u svijet meditacije i stvara naviku svakodnevnog opuštanja u kratkim, 10-minutnim seansama, u kojima fokus možete staviti na zdravlje, otpuštanje stresa, produktivnost, samopouzdanje... Njihova službena stranica i društvene mreže pune su poučnih i zanimljivih članaka koji vam pomažu u širenju samospoznaje.

Za spavanje

Sleep Genius

„Uspavani genij“ u vlastitom opisu navodi da je znanstveno najnapredniji program današnjice. Programirali su ga neuroznanstvenici, stručnjaci za zvuk i spavanje, koriste ga i NASA-ini astronauti u svemirskim misijama. Glazba koju vam pušta prije spavanja bolja je od trenutno popularnog „bijelog zvuka“, koji nalazimo u ostalim aplikacijama. Tu je i ciklički alarm koji prati vaš san i zna u kojem vas je trenutku najbolje probuditi kako se ne bi narušile REM faze.

Za one koji paze kako jedu

MyFitnessPal 

Živimo u svijetu iskušenja, i to onih čokoladnih! MyFitnessPal ima jednostavan, ali bitan zadatak - pružiti vam uvid u ono što unosite u tijelo. Kada isprobate ovu aplikaciju , bit ćete iznenađeni koliko i što zapravo unosite u tijelo, a da niste ni svjesni. Ne, vaša aplikacija nema grešku, zaista ste pojeli dnevni kalorijski unos već pri doručku. Osim unosa hrane možete pratiti i svoju tjelesnu aktivnost te saznati koliko trošite kalorija. Sadrži bogatu bazu podataka o hrani, piću i nutritivnim vrijednostima uz pomoć koje će vas naučiti pametno birati obroke.

VIŠE O PROTEINIMA NA BLOGU: